dimarts, 9 d’octubre del 2012

Com es fermenta la violència

Guerra. Mort. Burca. Terrorisme. Drets. Tòpics que ens ametrallen diàriament a través dels mitjans. Però què en sabem realment, d'Orient Mitjà? Com hi viuen les persones com nosaltres, què pensen? Dins una nova edició del cicle Mirades, La Casa Elizalde (c/ València, 302) projectarà tres documentals que respondran les inquietuds que amaga aquesta zona tan polèmica a l'actualitat mundial. Tant aquells interessants en els viatges, noves cultures i ideologies, com aquells que volen entendre com es gesten les notícies dins de cada casa, trobaran en aquests documentals uns bons prismàtics per observar un convuls racó del món.


Dijous 11 es projecta el primer film, Diluvi al país del Baas (2002), que ens duu, a causa d'una traïció del govern de Síria a la seva pròpia modernització, a l'autèntic país d'Hafez Al-Assad, pare de Bashar Al-Assad, per indagar en l'ambient que es coïa uns anys abans de començar una guerra contra la seva pròpia població.

Podeu consultar la resta de documentals al web del cicle, que naturalment ofereix totes les seves projeccions de forma gratuïta i sempre a les 19.30. Algèria i el Líban també hi participen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada