dijous, 3 de gener del 2013

Cartellera gener

El 2013 obre les portes amb els Globus d'Or i les nominacions als Òscars esperant a primera fila. Això és, sens dubte, una garantia per deixar-se caure a la butaca aquest gener. Proposem:

-4 de gener. Zero Dark Thirty (La noche más oscura) i The Master, ambdues nominades als Globus d'Or. La primera, amb la guapíssima Jessica Chastain (Criadas y señoras, Take Shelter, El árbol de la vida), que protagonitza un potent thriller sobre l'assassinat de Bin Laden; la segona, el retorn de Paul Thomas Anderson (Pozos de ambición, 2007; Magnolia, 1999; Boogie Nights, 1997), tractant la Cienciologia, aquesta religió elitista que tantes modes ha despertat i desperta als EEUU i més enllà de les seves fronteres.

-11 de gener. La gran estrena d'Amour de Haneke arriba per fi a les taquilles espanyoles, dos dies abans de conèixer si finalment s'endurà el Globus d'Or a millor film estranger. Un bon moment per jutjar per un mateix aquest film que tantes passions segueix aixecant pel món.

-18 de gener. No menys esperada, l'última de Tarantino (Django Unchained) planta cara a l'esclavatge des d'un punt de vista ja ben familiar. Altes expectatives pel director de grans clàssics de l'indie (Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill, Malditos Bastardos...), que prometen acció i sarcasme "like a boss" amb Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio i Christoph Waltz. No oblidem que Lincoln s'uneix als decorats de la Guerra de Secessió nord-americana des d'un caire més seriós, dramàtic, però igualment suggerent, de la mà de Spielberg i Daniel Day-Lewis (Pozos de ambición, 2007; En el nombre del padre, 1993; El último mohicano, 1992) en el rol de l'èpic president dels EEUU. Per fugir d'aquesta sobredosi de quètxup i hamburguesa, podeu provar amb Tabú, una delicada mostra de cine d'autor ambientada a l'Àfrica.

-25 de gener. El cuarteto, òpera prima de Dustin Hoffman, tracta d'uns amics que es reuneixen anualment per dedicar un concert a Giuseppe Verdi, justament l'any del seu bicentenari. Flight (El vuelo), de Robert Zemeckis (Forrest Gump, 1994; Regreso al futuro, 1985), mostra la vida del pilot que, després d'un aterratge d'emergència, aconsegueix evitar la mort de varis passatgers i és lloat i aclamat per la fita, quan de fet no és més que el pilot alcohòlic que la va provocar. Proyecto Nim, del director de Man on Wire (2008), mostra en forma de documental com va ser la vida del ximpanzé que va ser criat com un nen més.

Pel que fa a les últimes estrenes de l'any passat, El Hobbit, El cuerpo i El alucinante mundo de Norman es mantenen al top 3 de recaptació a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada