dijous, 4 d’octubre del 2012

Tots a Sitges, que el món s'acaba!

Una nova edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges (concretament, la 45a) obre les portes avui 4 d’octubre amb l’òpera prima d’Oriol Paulo El cuerpo com a tret de sortida, on les interpretacions de José Coronado i Belén Rueda ambienten una tètrica investigació al voltant d’un cadàver desaparegut.

La gran varietat de material de gènere acull un cop més tots els fans del cinema de terror i ciència-ficció, que aquest any aporta sessions especials com la projecció (7 d’octubre) d’una versió renovada d’E.T. (1982) en commemoració del seu 30è aniversari i del centenari de la major Universal, o la preestrena de Frankenweenie en 3D (10 d’octubre), amb la qual Tim Burton torna a l’animació després de l’aclamada Corpse Bride (La novia cadáver, 2005).


Pel que fa al repertori habitual del festival, Rob Zombie presenta The Lords of Salem, que gira al voltant d’una llòbrega locutora de ràdio que pateix malsons i al·lucinacions al ritme del metal del músic i director de la pel·lícula. Antiviral, primer film de Brandon Cronenberg (o el fill de David) també hi participa després d’haver estat premiat al passat festival de Toronto, i no hi faltarà pas son pare que ens porta l’esperada Cosmopolis.


Menció important mereix el cinema asiàtic, que com sempre té també el seu racó en aquesta edició. Kim Ki-duk (Hierro 3, 2004) amb Pietà, un prolífic Takashi Miike (Audition, 1999) amb For Love’s Sake o l’excèntric Takeshi Kitano (Zatoichi, 2003) amb Outrage Beyond, sobre les eternes lluites entre la llei i els yakuza, són els màxims exponents d’un extens ventall de cinema que ja treu el cap per l’horitzó.

Fins al 14 d’octubre, diverses activitats amenitzaran les projeccions, com la ja mítica Zombie Walk del dia 12. La pel·lícula de cloenda serà, aquest any, Looper, en la qual tots els assassins són condemnats i enviats al passat per ser-hi eliminats, quan un dels encarregats l’any 2042, Joseph Gordon-Levitt (Origen, 2010), rep una estranya missió: carregar-se al seu jo (Bruce Willis) del 2072. Tot plegat, un certamen ben farcit, així que més val que us afanyeu si no voleu quedar-vos sense entrada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada