divendres, 21 de setembre del 2012

60è Festival de Sant Sebastià

Avui s’obre el teló del 60è Festival de Sant Sebastià. Durant els propers vuit dies, fins a 232 pel·lícules marcaran el ritme de l’actualitat més immediata del setè art. 

Enguany, les aportacions nacionals més destacades venen de les mans de Fernando Trueba amb El artista y la modelo i de Pablo Berger amb Blancanieves, un nou homenatge al cinema mut que s’uneix a la sobredosi actual de films basats en el famós conte dels germans Grimm, ambientat però a l’Espanya més folklòrica dels anys 20; per la banda estrangera es projectarà Le capital, última pel·lícula de Constantin Costa-Gavras, veterà amb aportacions ineludibles com Z. (1969) o Amen. (Amén., 2002). 

Fora de concurs trobem The impossible (Lo imposible), de Juan Antonio Bayona, que després de l’èxit d’El orfanato (2007) reviu els desastres del tsunami del 2004, amb les actuacions de Naomi Watts i Ewan McGregor; Argo, la nova de Ben Affleck, que es reafirma com a director, i Quartet (El cuarteto), el debut a la cadireta de Dustin Hoffman, que tancarà el festival. 

A més de Hoffman i McGregor, el Festival premiarà també honoríficament a Tommy Lee Jones, marit esperançat a la nova Hope Springs (Si de verdad quieres...), i a Oliver Stone i John Travolta, que estrenen com a realitzador i actor respectivament el seu nou film Savages (Salvajes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada