dimecres, 12 de desembre del 2012

La Strada, Death Proof, La huella: pelis gratis per Barcelona

Volem fer-nos ressò de les projeccions gratuïtes que podreu trobar a Barcelona aquestes properes dues setmanes. Bones pelis gratis a prop de casa.

A l'Antic, un teatre-bar agradable amb terrasseta i bon ambient prop del Palau de la Música, es projecten dues pel·lícules ben diferents però amb un punt en comú: el circ. La primera, La Strada (1954) de Federico Fellini, presenta, amb tota la naturalitat, un artista ambulant (Anthony Quinn) que es fa càrrec d'una encantadora noia desemparada (Giulietta Masina) amb qui recórre els carrers exhibint-se davant un públic que la bona fe i fortuna han portat. Una magnífica mostra de la vida genuïna als carrers de la vella Itàlia. La segona, Man on Wire (2008), és un glorificat documental sobre Philippe Petit, un funambulista conegut pel passeig sobre la corda fluixa que va fer entre les Torres Bessones de NY l'any 74. Ensenya la llarga trajectòria i les sensacions que duen un home a realitzar aquesta fita sobrehumana. Es projecten, respectivament, aquests dijous i divendres a les 7 de la tarda.

Les biblioteques aporten tres grans pel·lícules. Al Centre Cívic del Fort Pienc podreu veure aquest dijous (19:30) Persépolis (2007), una magnífica crònica de la revolució islàmica de l'Iran, vista des dels ulls d'una nena que ha hagut de créixer tant de pressa com tants canvis radicals s'han aplicat, per acabar vivint a Europa, un continent desconegut per ella. Dijous vinent (20), també a les 19:30, Death Proof (2007) escalfarà uns motors que ja rugeixen per la propera estrena de Tarantino, Django Unchained, en una peli molt "sèrie B" on un psicòpata es passeja amb el seu buga per Texas buscant víctimes, sense esperar que un grup de ties dures pugui posar-li les coses... un pèl difícils. Dilluns 17 (18:00), es projecta a Can Rosés (Les Corts) La huella (1972), el que per mi seria el duel cinematogràfic definitiu entre un Laurence Olivier i un Michael Caine inaudits en una pura obra de teatre en 35mm. Un joc mental que no us podeu perdre si és que encara no l'heu vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada