dimecres, 19 de desembre del 2012

Entendre la crisi al CCCB

El llegat de documentals que està deixant la crisi segueix ampliant-se, sent Inside Job (2010) el buc insígnia d'una flota carregada de suposicions populistes i reivindicacions legítimes a parts iguals. Tots aquests testimonis tindran cabuda al cicle Entendre la crisi que es celebra al CCCB entre aquest dissabte 21 i el 4 de gener. Totes les sessions són gratuïtes, per tant caldrà avançar-s'hi per trobar lloc abans de les 18h, que és quan comencen totes les projeccions.

 
La incertesa actual és el principal protagonista dels documentals, que tracten, a grosso modo, les circumstàncies polítiques, econòmiques i socials d'aquesta situació i les alternatives i solucions que s'estan proposant. The Money Fix (La solución al dinero, 2009) analitza l'ús del diner i les seves influències des d'un punt de vista històric; Catastroika (2012) tracta l'actualitat grega i Payback (2011) el deute públic general, mentre que Overdose (Sobredosis, 2010) qüestiona el sistema de rescats bancaris. D'altra banda, Together (2012) mostra com s'adapten els moviments cooperativistes per fer front a la crisi i The Viking Way (2012) és un reportatge sobre les inèdites mesures preses pels ciutadans d'Islàndia i la seva particular perspectiva de les reformes imposades per BCE i FMI. Consulteu el programa aquí.

Certament, el context és complex, però probablement no tant com ens volen fer veure. Entendre la crisi és entendre els pilars fonamentals de la nostra societat, aquells que es pretenen amagar quan no maquillar. L'antídot contra el dogmatisme i la resignació no és un altre que la informació, i aquests documentals poden obrir-nos de mires per abandonar la confusió que es respira a l'ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada